Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

ER_kantoor_17_2023

Vergunningstraject

Wanneer u gaat verbouwen heeft u hiervoor in veel gevallen een vergunning nodig. Deze constructievergunning, beter bekend als de omgevingsvergunning, omvat alle activiteiten die te maken hebben met het veranderen van de directe leefomgeving of werkomgeving, zoals (ver)bouwen en slopen.

Bureau Rozendaal verzorgt het complete aanvraagtraject van de omgevingsvergunning voor u, waaronder het contact met de betreffende gemeente. Wij verzorgen onder meer de aanvraag van constructievergunningen, EPC-vergunningen en asbestinventarisatievergunningen in Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam, Krimpen aan de Lek, Molenbuurt en Kinderdijk. Ook voor sonderingen en funderingsadviezen kunt u bij ons terecht.

Aanvraag omgevingsvergunning

De aanvraag voor een omgevingsvergunning moet inclusief bijlagen digitaal worden ingediend en dient minimaal de volgende punten te bevatten:

  • Overzicht van de situatie (kadastrale kaart)
  • Gevelaanzichten, plattegronden en doorsneden van de bestaande situatie
  • Gevelaanzichten, plattegronden en doorsneden van de nieuwe situatie
  • Technische informatie en details
  • Foto’s van de bestaande situatie en omgeving
Asbestinventarisatievergunning

Wanneer u een gebouw van voor 1994 gaat verbouwen of (deels) slopen bent u verplicht om een asbestinventarisatie uit te voeren. Deze inventarisatie dient uitgevoerd te worden door een gecertificeerd bedrijf. U kunt uw vergunning voor de sloop of verbouwing van uw pand pas krijgen nadat deze asbestinventarisatie is uitgevoerd. In de meeste gevallen bent u verplicht om de verwijdering van het asbest over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf.

Sondering en funderingsadvies

Bij de aanvraag van een omgevingsvergunning bent u in de meeste gevallen verplicht om een funderingsadvies in te winnen. In het funderingsadvies staat waar de fundering aan dient te voldoen. Moet er bijvoorbeeld geheid worden? Het hangt af van de gemeente en van het soort aanbouw of een funderingsadvies vereist is. Het funderingsadvies wordt gegeven op basis van een meting in de grond. Deze meting wordt een sondering genoemd. Vaak zijn de sonderingsgegevens van de bodem terug te vinden in een databank. Bureau Rozendaal staat u graag bij met sonderingen en funderingsadviezen.

Wij helpen u graag met uw vergunningstraject