Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

er_kantoor_20_2023

Over ons

Bureau Rozendaal is een klein en flexibel tekenbureau gevestigd in Nieuw-Lekkerland. Wij zijn een onderneming met kennis en ervaring op het gebied van alle mogelijke aspecten binnen bouwprocessen bij verbouwingen, zoals dakkapellen, dakopbouwen, aanbouwen, garages, verbouwingen en nieuwbouw van woningen en bedrijfspanden. Wij vervaardigen onder meer schetsplantekeningen, bouwaanvraagtekeningen en werktekeningen. 

er_kantoor_11_2023
Proces

Projectverloop langs precieze lijnen.

Inventarisatie wensen en eisen

Wanneer u wil verbouwen komt er veel op u af. Wij helpen u graag om aan alle zaken te denken. Als eerst gaan we met u in gesprek, zodat voor ons helder is wat uw bouwplannen zijn. Wij kunnen u adviseren over de keuzes die u gaat maken op gebied van materialen en afwerking. Na dit gesprek krijgt u van ons vrijblijvend een offerte.

Maatvoering 

Na goedkeuring van de offerte komen we, indien nodig, inmeten. Zo weten we zeker dat de vergunningstekeningen kloppen en te gebruiken zijn door de aannemer. Als het nodig is, gaan we langs het archief voor aanvullende tekeningen.

Conceptontwerp

Wanneer alle gegevens verzameld zijn, maken onze bouwkundig tekenaars het voorlopige ontwerp. Dit bespreken we met u en we lopen alle openstaande vragen na. Hierna kunnen we de tekeningen definitief maken.

Definitief ontwerp

Na goedkeuring van het conceptontwerp maken we het ontwerp definitief. We zorgen ervoor dat alle bouwbesluitgegevens op de tekening staan en we maken details om folies en bevestigingen aan te duiden. Deze stappen zijn van groot belang voor het bouwproces.

Constructieberekening

Sommige verbouwingen zorgen voor een wijziging in de hoofdconstructie van een woning. Hiervoor hebben de gemeente en de aannemer een constructieberekening nodig, want zo wordt duidelijk waar de constructie moet worden aangepast. Met deze berekening en het definitieve ontwerp kan een aannemer een prijs opstellen. Zo krijgt u inzicht in de kosten van de verbouwing.

Vergunning aanvragen

Wanneer alles akkoord is gaan we de vergunning aanvragen. Bij sommige verbouwingen is dit niet nodig, afhankelijk van de gemeente en het type verbouwing. Nadat de gemeente de vergunning heeft afgegeven kan de verbouwing beginnen.

er_projecten_04_2024
Onze mensen

Bouwkundigen, 3D-tekenaars en BIM-modelleurs.

ER_kantoor_10_2023
Eysbrand Rozendaal

Vergunning en 2D

ER_kantoor_08_2023
Linda Rozendaal

Boekhouding en administratie

ER_kantoor_04_2023
Hans Nijsse

HSB/BIM-engineering

ER_kantoor_02_2023
Niels de Zwart

Visualisaties

ER_kantoor_06_2023
Gijs Stad

BIM-engineering

ER_kantoor_13_2023